fredag den 20. maj 2011

Anmeldelse af kobe kød: Ekstrabladet mindre imponerede

Tilbage i 2010 d. 27. maj fik "kup!" fra ekstrabladet den udsøgte fornøjelse at smage på det første racerene kød fra Wagyu-kvæg (racen som leverer det eksklusive kobe kød), der blev slagtet i Danmark. Det var restaurant Umami, som havde købt 338 kg af kødet for ikke mindre end 75.000 kr.

En menu var sammensat til udvalgte madeksperter, heriblandt Kristina Isabella Bergmann fra "kup!":

Japansk inspireret tataki i sød soyasovs med chili og ingefær. Hertil var kommentaren at retten både så godt ud, og smagte fantastisk. Dernæst suppe med små stykker af det dyre kobe kød, men denne ret var hun mindre begejstret for. Suppen var god, men kødet smagte ikke af mere end almindeligt. Tredje ret bestod af Wagyu bryst, som fik topkarakter, da det var både mørt og godt. Sidst men ikke mindst blev der serveret Wagyu filet, som desværre skuffede. Kristina Isabella Bergmann mente, at hendes mor kunne have gjort det lige så godt.

Alt i alt var vurderingen, at oplevelsen var god, at kødet har noget specielt at byde på, men at der stadig mangler arbejde. Den sidste konklusion var den franske kok Francis Cardenau enig i. Næste gang ville han blandt andet lade kødet hænge længere tid.

Producenten bag kødet er Friland A/S (en del af Danish Crown), som har brugt fire år på at etablere en besætning af wagyu racen i Danmark

Læs hele artiklen hos Ekstrabladet her, hvor der også diskutteres livligt, om hvorvidt kødet er pengene værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar