fredag den 20. maj 2011

DR1 - verdens dyreste kød

Verdens dyreste kød. Sådan lød overskriften til rabatten på DR1 d. 14 februar 2008 kl. 19:30 om kødet, der er verdens dyreste. Underspørgsmålet: er det pengene værd?

Morten Søholm og Lykke Rump bliver sendt afsted til "A Hereford Beefstouw", hvor de får serveret en ret med 500 gram af det fantastiske kød til en samlet kuvert pris på 2500 kr.

Begge herre er madglade fra naturens side og har spist på flere michelin restauranter. Morten Søholm har endda tidligere fået serveret kobe kød, og Lykke Rump fortæller kort, hvilke skyhøje forventninger kammeraten har givet ham.

Kokken på restauranten fortæller at det specielle ved kobe, er fedtmamoreringen , som er mere end seks gange så høj som almindeligt kød. Yderligere kan han sige om kvægene, at de har gået 400 dage på græs og 400 dage i en food lot, men desværre hverken er blevet masseret, har fået sake (Japansk vin) eller har lyttet til klassisk musik.

Under måltiden kan Lykke Rump citeres for at sige, at kobe kød er det ultimativt bedste kød i verden. Begge mænd er enige om, at det er mere saftfuldt og indholder mere smag.

Programmet spiller blandt andet på de rygter om kobe kød, jeg tidligere har blogget om, men påstår dog ikke, at de er sande. Du kan se eller gense programmet her, hvor du også kan finde et link til et kort resumé.

Afslutningsvis er de to herres råd: Hvis man kun spiser kød en gang om måneden, skal det være det her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar