søndag den 29. maj 2011

Køb kobe kød

Efter at have blogget om kobe kød den sidste månedstid, er jeg begyndt at savle efter mere. Jeg vil gerne smage skidtet. Barn af teknologien tænkte; Jeg googler det, men jeg måtte sande, at det enten er svært at fremskaffe eller bare ikke sælges af nogen, der benytter internettets potentiale.

Så spørgsmålet lyder; Hvor køber man kobe kød?
Jeg har søgt vidt og bredt, og fundet frem til nogle sider, som anbefaler forskellige butikker og slagtere. Den røde tråd er desværre, at København har den største tæthed af forhandlere, og de er nærmest ikke eksisterende i nordjylland, hvor jeg kommer fra.

Det undrer mig, at der ikke skulle være marked for at sælge dyrt kobe kød, mindst et enkelt sted eller to i nordjylland, vi (nordjyderne) har trods alt de bedste (mest succesfulde) iværksættere. Jeg har selv taget kontakt til et lokalt økologisk landbrug i byen Tornby, hvor jeg er opvokset, og her har de for nyligt importeret en "kobe tyr", altså en tyr af Wagyu racen. Den skulle gerne levere kobe kød på et tidspunkt, men det har stadig lange udsigter. Jeg opdaterer naturligvis siden, når kobe kødet bliver mere tilgængeligt for os nord for fjorden.

Her følger en liste over (mulige) forhandlere af kobe kød:
http://nettorvet.dk - blandt andet nævnt hos DR i forbindelse med deres anmeldelse af kobe kød
http://www.dalgaardsupermarked.dk
http://www.securityfoods.com/our-beef/
http://www.skagenfood.dk/article.html?articleid=220 (scroll lidt ned på siden. Nordjylland, sådan!, men dyrt!)
http://www.silkeborgslagteren.dk/
http://www.slagterfriis.dk
http://www.kalu.dk
A Hereford Beefstouw skulle efter sigende servere kødet, måske kan de være behjælpelige?
Hold øje med reklamer og aviser, supermarkederne har øjensynligt flere gange haft kobe kød i disken, men altid kun for en kort stund.

Bemærk: Kobe kød hedder kun "kobe", hvis det er fra Japan. Derfor skal du kigge efter order "wagyu" i din søgning, fordi det er navnet på racen, der leverer kødet.


Mange af forhandlerne er tilføjet efter anbefaling på diverse fora på internettet, og derfor kan jeg ikke garantere at de har kødet. Opdager du fejl eller mangler på listen, så tøv ikke med at skrive en kommentar - desto flere desto bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar