torsdag den 5. maj 2011

Rygter om kobe kød

Når man søger på nettet og læser diverse sider om kobe kødet, endda hos ansete nyhedsmedier, så støder man ofte på nogle rygter, som desværre er meget sejlivede, sandsynligvis fordi de er gode historier.

Kvægene fodres med øl for at give kobe kødet en bedre smag. Man ser straks billedet for sig; en man med en ølflaske i hånden, som næsten forsvinder ind i gabet på en tyr, og man forestiller sig, hvor dyrt det må være.

Fordi det lyder dyrt og eksklusivt, og desuden logisk at kødet tager smag fra øl, som generelt bliver brugt til madlavning, så hænger dette rygte ved. Men uanset, så er det desværre ikke andet end et rygte. Kobe kødet har sin unikke smag på grund af den isolerede og dermed målrettede avl. Dyrene fodres med ganske almindeligt korn.

Kvægene masseres med sake for at fremstille det møre kobe kød. Massage er normalt forbeholdt mennesker og endda kun de mest privilegerede, det fanger derfor hurtigt opmærksomheden. Hvorvidt kvæget er blevet masseret engang i de tidligere tider er ikke helt nemt at fastslå, men det er helt sikkert, at kvægene, som bliver lavet til kobe bøffer i dag, ikke er blevet masseret på nogen måde. Deres pels er muligvis blevet børstet inden en fremvisning.

Kobe kød har lyttet til klassisk musik. Endnu et sejlivet rygte går på, at kvægene i deres stald får spillet klassiske toner. Det skulle berolige dyrene, så de undgår stress og leverer ekstra mørt kød.

Disse rygter synes at gå igen rundt omkring, og det er heller ikke så underligt, påstandene lyder jo helt utrolige, og de kan gøre historien om kobe kødet en hel del mere interessant at fortælle videre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar