Kobe kød

Kobe kød - crash course
Kobe kød er kød fra kvægracen Wagyu. Man kan dog kun bruge navnet kobe, hvis kødet også stammer fra den Japanske by af samme navn. Alligevel har "kobe" vundet indpas i sproget, og derfor menes der ofte "kød af Wagyu racen", når ordet kobe bruges.

Kødet er kendt som verdens dyreste og har en tilsvarende høj kvalitet, som primært skyldes en særlig fedtmamorering. Kvaliteten af kobe kød måles i Japan blandt andet efter en skala på 1 til 12, som netop fastsættes efter mamoreringen.

Kødet er traditionelt blevet importeret til Danmark, men d. 27. maj 2010 blev det første danske kvæg serveret (læs Ekstrabladets anmeldelse). I USA har man ligeledes importeret wagyu racen, men på et tidligere tidspunkt, og det er derfor mere kendt her. Typisk ligger prisen på kobe kød omkring 1200 kr. per kilo.

Med det Japanske kød følger også rygter om at kvægene masseres, fodres med vin og lytter til klassisk musik for at fremavle det dyre kobe kød. Men som du kan læse, er moderne kobe kød sjældent opdrættet med overtro. Til gengæld bruges der meget tid på fodersammensætningen, som skal være helt unik for at opnå den høje kvalitet, som kobekød har.

Kobekød er for nyligt begyndt at dukke op rundt omkring i Danmark, og skulle du få lyst til at prøve en eksklusiv ret, som ifølge flere eksperter er pengene værd, så tag et kig på min side om, hvor du kan købe kobekød.

Min interesse i kobe kød er udelukkende affødt af almindelig nysgerrig og et stort madhjerte. Jeg har kort skrevet om det i en af de første blog posts. Siden den er jeg blevet meget klogere, og jeg forsøgere at gøre noget af den viden, jeg har opnået, tilgængelig, så man i fremtiden nemmere kan finde information om kobe kød. Jeg tvivler dog på, at jeg ved bare 10 % af, hvad der er værd at vide om kobekød, og derfor er alle former for forslag, indslag, idéer, indspark og kommentarer mere end velkomne.

Læs mere om kobe kød

Anmeldelser af kobe kød: