fredag den 29. april 2011

Historien bag kobe kødet

Ordet kobe stammer fra den Japanske by af samme navn, hvor man oprindeligt importerede kvæg til brug i landbruget. Kvægene hjalp bønderne i rismarkerne, som lå ned ad bjergsiderne.

Markernes placering i bjergene betød, at mange steder var ufremkommelige. Derfor blev kvægflokkene isoleret fra omverdenen og følgerne var en intensiv avl med en særpræget fodring, som vi kender det fra moderne tid. Kvægracen blev opkaldt Wagyu, som kort og godt betyder "japansk kvæg".

Som udgangspunkt er der ikke noget, der hedder kobe kød, fordi bøndernes ringe indkomst ikke tillader dem at slagte dyrene til konsum. Det er først senere, da byen Kobe udvikler sig til Japans femte største by, og derfor tiltrækker flere mennesker, at der åbnes op for slagtning. Bønderne begynder at sælge kødet og for at øge kvaliteten, ansættes arbejdere til at massere kvægenes bagside. Den fortsatte isolation af racen betyder, at kødet udvikles hurtigt og bliver til det kobe kød vi kender i dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar